Filmek Jászberényből

JÁSZBERÉNY

Jászberény város az Észak-Alföldi régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekszik; a Jászberényi kistérség központja. Gyakran emlegetik a „Jászság fővárosa”-ként. Lakóinak száma 26 965 fő. A megye második legnépesebb városa.

A JÁSZBERÉNYI ÁLLATKERT – 2018

A klasszikus ebben az évben is. Ha lehet, még élvezetesebb szórakozást nyújt a gyermek és családbarát kedvenc Jászberényben. A hely, ahová igen távolról is igen sokan ellátogatnak. Van valami különös hangulata a Jászberényi Állatkertnek. Valami otthonos varázsa a szűk, növénylógó átjárókkal, a szemünkbe bámuló apró majmokkal, és a víz feletti hidakkal. Az oroszlán persze itt is lusta, a medvék békéje is csak illúzió, de valahogy közelebb kerülhetünk ezen a helyen az állatokhoz, mint bárhol másutt – legalábbis úgy éreztük.

TUGYI CUKRÁSZDA

A Tugyi Cukrászda Jászberény belvárosához közel, a városi piac közelében található. Mindenképpen érdemes felkeresni őket, remek kávéjaikat az egész Jászságban dicsérik. Sokak szerint a Tugyi Cukrászda az Alföld egyik legjobb cukrászdája. Járjanak utána!

JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB

Jászberény sportéletében évtizedek óta nagy szerepe van a női röplabdának. Számos élvonalbeli, sőt válogatott játékos kezdte városunkban pályafutását. A Jászberényi Röplabda Klub vezetősége és szakmai stábja hűen a hagyományokhoz, néhány erősítést jelentő idegenlégiós mellett inkább saját nevelésű vagy hazai röplabdásokat foglalkoztat. Az utánpótlás-nevelés nagyon fontos Jászberényben. Az NB I-es gárda jó szellemiségű röplabdázókból áll, ezért igazán összetartó csapat született a kitűnő szakmai munkának köszönhetően. A lányok mérkőzésről – mérkőzésre remek teljesítményt nyújtanak! A szurkolók remélik, hogy miként az elmúlt években, úgy az idei szezonban is az ország hat legjobb együttese között szerepel majd a berényi csapat, melyet egyre többen így emlegetnek a Jászság legszebb városában: LÁNYAINK.

SASKÖZPONT

Itt találhatóak azok a speciális röpdék, ahol a mérgezett, meglőtt sasok a gyógykezelést követően lábadozhatnak, majd innen engedjük őket szabadon. Az épületegyüttesben oktatóterem, szolgálati lakás, kutatói és erdei iskolai szálláshelyek is vannak. Jászberénytől mintegy 7 km-re, a Jászárokszállásra vezető út mellett épült fel a Sasközpont, nem véletlenül ezen a helyszínen. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Jászsági Madárvédelmi Területen található jelenleg az ország legsűrűbb költő parlagisas-állománya. A térség fontos telelőhelye is a ragadozómadaraknak, köztük a parlagi sasoknak, ezért itt kezdte el működését az a sasetetőhely, melynek életét telente webkamerán keresztül bárki követheti az interneten.

ZAGYVA FOLYÓ

Európában is egyedülállónak tekinthető a Zagyva folyó Jászberény melletti, szabályozatlan szakasza. Az egykori Alföld szabad vizeinek vad világát idézi ez a páratlan természeti jelenség. Aki Jászberényben jár, könnyen megközelítheti: az Állatkert közvetlen szomszédságában,a főbejárathoz vezető úton továbbhaladva pár perc alatt elérhető.

HAMZA GYŰJTEMÉNY ÉS JÁSZ GALÉRIA

A múzeum képzőművészeti kollekciójának – az egyedülálló Hamza- és Lehel-hagyaték mellett – mára fontos részét képezi a jászsági kötődésű művészek munkáit magában foglaló gyűjteményegység található.

A Hamza Múzeum támogatói és a Képzőművészet-barát Klub tagjai 2004-ben létrehozták a Jászsági Képzőművészet-barátok Egyesületét, mindemellett önzetlenül segítette a fiatal képzőművészekből álló Hamza Studio nevű alkotócsoport megalakulását.

VÁSÁRLÁS Jászberényben

– Városi piac
– Coop élelmiszer áruház
– Masni Ajándéküzlet Jászberény legkönnyebben elérhető központjában. Szolgáltatásaink: csomagolás, gravírozás (fémre, üvegre) azonnal!

Szabadtéri Színpad Jászberényben

  • 5100 Jászberény, Mártírok útja 5.

A Jászberényi Szabadtéri Színpad lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb zenés és prózai produkciók bemutatására. Nyaranta gyakoriak itt a  koncerteket, és ezen a színpadon  mutatták be először a JÁSZOK című, történelmi dal és táncjátékot.

SÓLYOM HOTEL – JÁSZBERÉNY

A Sólyom Hotel 30 klimatizált szobával és több mint 160 fő befogadó képességű étteremmel rendelkező vállalkozás Jászberényben, a Sólyom utcában. Éttermünk egyaránt alkalmas rendezvények bonyolítására (esküvők, konferenciák) és hagyományos a-la-carte kiszolgálásra. Házias ételeinkkel, különleges desszertekkel és hagyományos vendég-szeretetünkkel várjuk Önt és kedves családját, üzletfeleit, az év 365 napján.

VIKTÓRIÓ PIZZÉRIA ÉS ÉTTEREM JÁSZBERÉNY

Ahogy mi gondoljuk a vendéglátást …
1. Minden üzletben a Vendég a legfontosabb szereplő
2. Nekünk van szükségünk a Vendégre, nem neki ránk
3. A Vendég soha nem zavar minket, azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk.
4. Nem mi teszünk szívességet, ha teljesítjük a Vendég kérését, hanem Ő nekünk, ha kér.
5. A Vendég megérdemli a legnagyobb udvariasságot, amit csak adhatunk.
6. Minden üzlet alapja a Vendég.
7. Nálunk mindig a Vendégnek van igaza, s ha mégsem, mi azt nem hangoztatjuk.

ARIZONA STEAK HOUSE

Jászberény belvárosában található a 40 fő befogadóképességű Arizona Steak House.

Egyedi atmoszférájú éttermünk és szezonálisan működő 100 fős teraszunk steakek bőséges kínálata mellett változatos étlappal, 18 féle whiskyvel, széles koktélválasztékkal, kávékülönlegességekkel, valamint Zwack Izabella nevével fémjelzett borkollekcióval várja a hozzánk betérőket.

MADÁRLESTE JÁSZBERÉNY

A pilótákon kívül talán csak a verebek és a varjak (úgy hisszük ezekből az énekesmadarakból repked a legtöbb a város felett – a rockerek télen, az apróbbak télen-nyáron), láthatták így a Jászság fővárosát. Eddig.

JÁSZBERÉNYBEN AZ ÉGBŐL – 2

A pilótákon kívül talán csak a varebek és a varjak (úgy hisszük ezekből az énekesmadarakból repked a legtöbb a város felett – a rockerek télen, az apróbbak télen-nyáron),
láthattát így a Jászság fővárosát. Eddig.

JÉGCSARNOK JÁSZBERÉNYBEN

Kedves Vendégeink! A Jászberényi Jégcsarnok folyamatosan üzemel! Aki most akar megtanulni, aki gyakorolná a régebben megszerzett tudást, aki tanítani szeretné a gyerekeit, vagy maga szeretne sportolni, itt a helye.
A hétvégén is várunk Titeket sok szeretettel!

VÍZVARÁZS JÁSZBERÉNYBEN

A fürdőzés, a víz varázsa sokak számára egyet jelent a kikapcsolódás, a pihenés vagy a kellemes időtöltés élményével. Jászberényben, a város centrumában található szikrázóan kékvizű strandfürdő (filmünkön) melletti Termálfürdő vagy a Hűtőgépgyár tőszomszédságában, a Hűtőgépgyári városrészben található Hűtőgépgyári Strand és Uszoda kínál  lehetőséget testünk és lelkünk kényeztetésére. Érdemes Jászberénybe jönni, és megismerkedni a Jászság fürdőzési, strandolási lehetőségeivel!

VÍZVARÁZS JÁSZBERÉNYBEN – TÉLEN IS

A Lehel Strandfürdő egy fedett uszodából, wellness helyiségekből és két termálmedencéből áll. Téli időszakban a fedett uszoda mellett, a kültéri 38°C fokos termálvizes medence is működik. Az uszodába látogatók rendelkezésére áll 2 db eredeti finn szauna; álló-, fekvő szolárium és a nagy teljesítményű, különböző betegségek gyógyítására és kezelésére alkalmas bioptron lámpa. A gyógymasszázsra vágyó vendégeket szakképzett masszőr várja.

SÉTA JÁSZBERÉNYBEN

Megújult a Jászság fővárosa! A város parkjai között, gyönyörű fák alatt kanyargó Zagyva folyó partján kialakított sétánnyal az Alföld talán legromantikusabb belvárosa jött létre az elmúlt évek során. Fedezze fel a megújult Jászberényt! A belváros kávézói, pizzériái és kiséttermei kisebb kitérőkre csábítják majd Önt és szeretteit!

JÁSZ MÚZEUM

A Jász Múzeumban őrzik a Jászság és Jászberény város legfőbb jelképét, a Jász nép összetartozását is szimbolizáló Lehel kürtjét, mely a monda szerint az elfogott Lehel vezér keze által Konrád nagyherceg halálát okozta az augsburgi csatavesztés után. A Múzeum izgalmas néprajzi gyűjteményén és kortárs témákat is érintő kiállításain kívül annak a hatalmas tudásanyagnak is gondozója, mely a Jászság és a jászok történetének minden apró darabkáját igyekszik az utókor számára megőrizni. Különféle kiadványaik és könyveik nem csak a jászok kultúrális örökségét teszik bárki számára hozzáférhetővé, hanem olyan hétköznapi, praktikus témákat is érintenek, mint a jászság gasztronómiája. Aki többet akar megtudni az őt vendégül látó városról, az mindenképpen itt kezdjen!

SZIKRA GALÉRIA ÉS ÉTTEREM, BOROZÓ

A szenvedélyes műgyűjtő, Szikra István igyekezett a Jászság képzőművészetét jellemző műtárgyakat felkutatni és megszerezni. Létrehozta a térség legnagyobb, képzőművészeti gyűjteményét, a Szikra Gyűjteményt. Kitartó munkája nyomán már több, mint 20 művésztől tartalmaz festményeket a gyűjteménye.
Esküvői vacsorák, lakodalmak, bálok, nagyobb szabású családi rendezvények ideális helyszíne is lehet a Szikra Galéria étterem, kávézó, borozó és rendezvényház emeletén található rendezvényteremünk.

PARTTALAN ART

Kulturális és képzőművészeti rendezvények sora várja Önt folyamatosan Jászberényben! Az aktuális kínálatról „Kulturális ajánlat” menüpontunkban tájékozódhat. Filmünkön Más Kormos Ábel homokszobrász munkáit és munkáját tekinthetik meg.

LÓHÁTON A JÁSZSÁGBAN

Jászberényben több helyen is lovagolhat, aki a lovassportok, a lovas túrázás szerelmese. Filmünk az UGRIN lovasiskolában készült. Nyaranta a gyermekeket lovastáborok, a különleges élményre vágyókat lovas túrák lehetőségei várják. Fedezze fel a Jászságot, járja be a jászsági táj és mocsárvilág kevesek által ismert különös világát, akár lóháton!

STRANDLABDA PLÁZS – JÁSZBERÉNY

Nyaranta egy igencsak különös esemény várja az érdeklődőket Jászberény belvárosában. A Conselve tér egy kisebb részét ilyenkor beborítják homokkal, melyen strandlabda pályákat alakítanak ki.
A jászberényiek és a turisták csapatokba szerveződve küzdenek egymással, hogy megnyerjék a fődíjat, egy színarany Rolls Royce személygépkocsit, melyet személyen Münchausen báró ad át a nyertes csapat minden tagjának, Július 33.-án, 24:01 perckor (a kiemelt rész kivételével – bármilyen hihetetlen is – , mindez betűről-betűre igaz!).
( a film hosszabb verziója ITT LÁTHATÓ )

VII. JÁSZ-EXPO és FESZTIVÁL

A vidéki expók sajátos varázsával rendelkező Jász-Expo, a Jászság gazdasági kirakataként cégek, vállalkozások, vállalatoknak kínál bemutatkozási lehetőséget. Hagyományosan megrendezésre kerül az Autó Márkakereskedők Kiállítása is, melyen a térség márkaképviseletei a népszerű típusok és új modellek bemutatása mellett egyedi kedvezményekkel is várják az érdeklődőket.

ANGYALKERT ÓVODA

ÉTELVARÁZS JÁSZBERÉNYBEN

Milyen az a híres „pandúrgulyás”? Leírhatatlan. De megpróbáljuk: képzeljen el egy tökéletes gulyást tejszínnel felöntve, kaprozva és tárkonyozva többféle hússal, májjal velővel, borsóval és citrommal. Az édes-sós-savanyú ízharmónia olyan lágy harmóniával örvendezteti meg ízlelőszerveinket, és ösztönöz a visszatérésre, hogy talán az addiktológusoknak is meg kellene fontolniuk az étel beható vizsgálatát! Állítólag „Jászberényfüggőséget” okozhat.

HAJTÁS A HAJTÁN

Kerékpárral ősmocsárban? Igen. Természetesen nem mindenütt és inkább a helyet jól ismerő túravezetővel. Jászberényben rendkívül fejlett a kerékpárutak hálózata, ezért –ha hosszabb időre érkezik és szeret kerékpározni  – mindenképpen érdemes magával hoznia a bringát. A várostól tíz Kilométerre lévő Hajta egy gondosan óvott természetvédelmi terület, ahol ritka virágokat láthatunk, és szinte háborítatlanul élő állatokat is háborgathatunk (természetszerető emberhez illő csendben)!

A JÁSZBERÉNYI ÁLLATKERT

A klasszikus. A gyermek és családbarát kedvenc Jászberényben. A hely, ahová igen távolról is igen sokan ellátogatnak. Van valami különös hangulata a Jászberényi Állatkertnek. Valami otthonos varázsa a szűk, növénylógó átjárókkal, a szemünkbe bámuló apró majmokkal, és a víz feletti hidakkal. Az oroszlán persze itt is lusta, a medvék békéje is csak  illúzió, de valahogy közelebb kerülhetünk ezen a helyen az állatokhoz, mint bárhol másutt – legalábbis úgy éreztük.

VASAS HORGÁSZTÓ

A Vasas horgásztó a jászberényi külső Zagyva részen Hatvan irányában található. Kettő nagyobb tóból (Zúgó-teknő és válykos/stéges) és egy Zagyva holtágból áll, amely vízátemeléses szivattyűval csatlakozik az élő Zagyvához.
A horgásztó tavaiban megtalálható a ponty, amúr, csuka, süllõ, harcsa, igen szép kárász állomány, keszegfélék, köztük kiemelten a nagytestû dévérkeszegek, compó , és bár fogyatkozó mennyiségben törpeharcsa is.

A„BÖRTÖNUDVAR”

A belváros „Börtönudvar” nevű terén (egykor ez a hely valóban egy börtön udvara volt) a hasonló nevű Fitneszklubban a legmodernebb testépítő gépek, aerobic, Kangoo és még számtalan torna és egészségmegőrző program közül választhatnak – legyenek hölgyek vagy urak.

A RIVER BISTRO

Egy BISTRO, melyre a világ bármely nagyvárosa is büszke lehetne! Hatalmas szerencse, hogy nem New York-ban, hanem Jászság fővárosában van. A River az újragondolt BISTRO irányzat izgalmas megtestesítője Jászberényben. Modern belső, izgalmas konyha, és még egy bowlig pálya is. Céges összejövetelek, izgalmas ételek, családi esték, közös játék: RIVER.

ZIRZEN JANKA MOTEL ÉS KOLLÉGIUM

Apartman Jászberényben – Kultúrált környezet – Minőségi vendéglátás – Rendezvények lebonyolítása

A kollégium az egyetemtől kb 1 percre van! A városközpont negyed óra. Az épület négy emeletből áll. Lift van a kollégiumban. 2 szoba mozgáskorlátozottak számára kialakítva.

PIPACS ÉTTEREM

Jász ételspecialitások egy kifejezetten magyaros kisétteremben. Megbízható minőség, gyors kiszolgálás. Aki a magyaros ételeket szereti, és kíváncsi a jász konyha ízvilágára, az a PIPACS-ban nem fog csalódni! A Városháza utcájában, a belvárosban várják vendégeiket. Viszonylag korán nyitnak, a kiszolgálás rendkívüli gyorsasága és a napi menü ideálissá teszi ezt az éttermet egy jó és tartalmas ebéd elköltésére.

BERVA SÖRÖZŐ

A BERVA nem étterem, hanem valami. Valami olyasmi, amit mindenképpen meg kell nézni. A BERVA egy régi motorkerékpár volt a kommunista időkben. Most ott lóg ennek a különös bárnak a mennyezetéről és folyékony kalóriákban utaztat. Leginább Whisky-ben és sörben. Utóbbiból sok ritkaságot, előbbiből pedig talán a világ kínálatának legjavát tartják polcaikon.

INSOMNIA CAFE BAR

Igényesen kialakított, hangulatos kávézó, alkalmanként élőzenével. Nyári időszakban a Zagyva folyóra néző terasszal.