Fürdők

Jászberényben két strandfürdő, uszoda és termálfürdő várja Önöket! Az uszoda és az egyik strand a Hűtőgépgyár külön kis városrészében, míg a termálfürdő és a Városi strand a városközpontban található.

  • strand1
  • strand2

Városi termálfürdő és strand

A Jászberényi Termálfürdő egész évben, míg a kültéri strand nyáron várja a vendégeit. A strand négy feszített víztükrű, vízforgatóval ellátott modern medencéje rendkívül népszerű mind a fiatalok mind az idősebb vendégek körében.
A török kupolás termálfürdőben két melegvizes körmedence, szauna és gőzkamra szolgálja a fürdővendégek igényeit. A gyógyulni vágyókat víz alatti gyógytorna, orvosi gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs (tangentor), valamint iszapkezelés is várja. A termálfürdő vize kifejezetten mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére javallott. A fürdő TB által támogatott szolgáltatásokat is nyújt, illetve egészségpénztári elfogadóhely.

A fürdő szolgáltatásai

A Jászberényi Termálfürdő több szolgáltatása TB támogatott és egészségpénztári fizetési lehetőséget is kínál a gyógyulásra vágyóknak.

IMMUNERŐSÍTÉS

A szauna a bőr talán leghatékonyabb méregtelenítő módszere.

GYÓGYMASSZÁZS

A masszázs rendkívül sokrétű és hatásos terápiás forma.

ISZAPKEZELÉS

Különösen jótékony hatással bír mozgásszervi és reumatikus bántalmak esetén.

SPORT ÉS TESTEDZÉS

Azoknak, akik Jászberényben pihenve sem akarják heti edzéstervüket megszakítani

IMMUNERŐSÍTÉS

A szauna a bőr talán leghatékonyabb méregtelenítő módszere. Testünkből a hűvösebb hónapok során természetes izzadással kevéssé tudnak távozni a káros anyagok, ezért népszerűbb télen a különösen jótékony hatású szauna. Az északi országokban, ahol a hosszú tél és a nagy hideg miatt kifejezetten problémás lenne a bőr méregtelenítése, a szauna vált ennek a problémának a legélvezetesebb és legnépszerűbb megoldásává. A szauna egyben  igazi társasági élmény is, amely napjainkra már nem csak az északi országok sajátja.

ISZAPKEZELÉS

Az iszappakolások hatására kifejezett értágulat jön létre, mely anyagcsere-fokozó és fájdalomcsillapító hatással jár együtt. A melegtől az izmok ellazulnak, ezért a gyógy-masszázs is hatásosabb  lehet iszapkezelés után. Különösen jótékony hatással bír mozgásszervi és reumatikus bántalmak esetén. Az iszap ozmózisos hatású – ez azt jelenti, hogy elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát. Ennek köszönhetően könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség. Narancsbőr ellen is hasznos és a lelki gondokra is jó hatással van.

GYÓGYMASSZÁZS

A masszázs rendkívül sokrétű és hatásos terápiás forma. Nem csak az izomzatra, de az idegrendszerre is nagy hatással van. Javítja az anyagcserét, közismerten oldja a stresszt, csökkentheti a vérnyomást, és mélyebb, nyugodtabb alvást biztosít. Segíti a méreganyagok távozását – kitágítva a kapillárisokat, fokozza a bőr vérkeringését, hatására a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz. Kevesen tudják, de a masszázs jótékony hatással lehet a szívritmusra is.
TANGENTOR A víz alatti vízsugármasszázs-kezelés kedvező élettani hatását elsősorban a vízsugár masszírozó, nyomása váltja ki. A kezelési idő átlag 20-30- perc. A kezelés kiterjedhet az egész testre, vagy csak egy adott testrészre 34-37 fokos vízben. Mechanikai hatása javítja a perifériás vér-, és nyirokkeringést; hőhatás, ha melegebb a víz, értágulatot vált ki; izomtónust csökkentő, izomlazító hatású, szövetpuhító. Tangentor készülékkel végzik, ami magas nyomású vízsugarat bocsájt ki.

USZODA - TÉLEN IS